Visszatekintés 2013-ra

Hír
2013.12.19
0:00

– Az elmúlt másfél esztendő sikeres akciójának tekintem Halász államtitkár úr leváltatását, aki tönkretette kórházunkat. Az államtitkár azt is leírta hivatalosan, hogy Kiskunfélegyházán nemcsak aktív betegellátásra nincs szükség, hanem államilag finanszírozott szülészetre sem. Szerinte telepítsünk ide fizetős magánszülészetet. (Ez egy szülés esetén 5-8 ezer forint kiadást jelenthetne egy édesanyának.)  A magánszülészet idetelepítése elvette volna tőlünk a kórház fejlesztésének, „újraélesztésének” első lépésére nyert 174 milliós DAOP-os pályázati pénzünket is.

Jogi szakokleveles orvosi képesítésemnek köszönhetően visszaköveteltem a jogszabályellenesen államosított, több százmillió forint értékű Korona utcai rendelőintézetünket a minisztériumtól, amit végül elismertek, beismertek és visszaadtak.

Mindezeknek köszönhetően igen aktívan fogok a továbbiakban is közreműködni kórházunk „újraélesztéséért”, az aktív betegellátás és az államilag finanszírozott szülészet visszaállításáért és a rendelőintézetünk újraindításáért is. Önkormányzati képviselőként jómagam is – pártsemlegesen - támogattam a város adósságállományának csökkentését, annak előkészületi munkálatait. Sajnos az ezen a jogcímen kapott támogatás alig több mint egyharmada annak a több mint 9 milliárd forintnak, amit a mostani kormány 2011-ben elvett 9540 kiskunfélegyházi magánnyugdíj-pénztár tagunktól. Bizony ez utóbbi problémahalmazt is majd ésszerűen, igazságosan, az emberek és Félegyháza érdekében orvosolni és rendezni kell.